HŐKAMERÁS VIZSGÁLAT

A hőkamera olyan technológiai vívmány, amely az épületdiagnosztika terén jelentős változást hozott, hiszen hőkamerás vizsgálattal igen pontos mérési eredményekkel lehet felderíteni egy lakóépület, vagy ipari ingatlan gyenge pontjait, hibáit.

Az épület egészéről és egyes részeiről készített hőtérképes felvételek nem csak a szigetelési problémákat tárják fel, ezzel választ adva arra, hogy hol szökik az energia, hanem a víz- illetve fűtésvezetékek esetleges szivárgásaira is rámutatnak.

Hőkamerás vizsgálatra legalkalmasabb időpont az októbertől márciusig tartó időszak. Feltétel, hogy a külső és belső hőmérséklet között legalább 10 C°-os hőmérséklet különbség legyen.

Miért jó döntés a hőkamerás vizsgálat?

A mai hőkamerák rendkívül precíz eredménnyel dolgoznak. A jelenlegi rezsiárak mellett gyorsan megtérülő beruházás egy teljes hőkamerás vizsgálat, gyorsan, fizikai munkákatok és előkészítés, illetve bontás nélkül felmérhetjük az épületek hőhidainak, szerkezeti hiányosságainak vagy akár a gépészeti rendszerének állapotát.

Fontos tudni, hogy a hőkamerás vizsgálatra a legalkalmasabb időpont az októbertől márciusig tartó időszak, mert a vizsgálat feltétele, hogy a külső és belső hőmérséklet között legalább 10 C°-os hőmérséklet különbség legyen.

Milyen problémák feltárására alkalmas a hőtérképezés?

Épületszerkezet hőkamerás vizsgálata

Épületgépészet hőkamerás vizsgálata

Árajánlatkérés